Joost tijdens 75 jaar bevrijding in NL op 5 mei

Joost treed dit jaar op tijdens een bevrijdingsfestival in Heerhugowaard.
Bevrijdingsdag, 5 mei. Een heugelijk feit dat ieder jaar wordt gevierd. In diverse gemeentes vinden er dan ook een groot aantal festiviteiten en/of bevrijdingsfestivals plaats op 5 mei. In 2020 viert Nederland 75 jaar bevrijding. Het is dan weer een verplichte nationale vrije dag voor veel medelanders en een belangrijke mijlpaal dat groots gevierd moet worden.

Bevrijdingspop Heerhugowaard is een cultureel muziekfestival dat ieder jaar wordt gehouden en in 2020 alweer het 9-jarig lustrum zal beleven.
De nieuw opgerichte Stichting Cultureel 072 is initiatiefnemer en organisator van de viering van Bevrijdingspop Heerhugowaard. Dit jaar werkt de stichting samen met stichting 4 en 5 mei Heerhugowaard. Deze brengen de viering van vrijheid op een leuke, speelse en muzikale manier onder de aandacht door middel van het aanbieden van een breed programma met vooral veel lokale samenwerkingen, acts en artiesten.

Sinds jaar en dag wordt Bevrijdingspop Heerhugowaard gehouden op het Raadhuisplein. Omdat het in 2020 de 75e Bevrijdingsdag is in Nederland wordt er een groter evenement neer gezet.
Hiermee wordt een nóg groter publiek bereikt en zal de vrijheid worden gevierd en omdat het een verplichte nationale vrij dag is, word er nu uitgeweken naar het grotere stadsplein.
Deze viering van deze dag past prima in het Stadshart van Heerhugowaard, op het Stadsplein naast het Gemeentehuis. Als er één plek is waar dit gevierd zou moeten worden, dan is het wel op het Stadsplein van Heerhugowaard, welke gezellig zal worden aangekleed.
Ook is hier een speciale rol weg gelegd voor de burgemeester en wethouders die samen met de families Rood, Wit, Blauw de nationale herdenkingsvlag op het gemeentehuis zal hijsen en het bevrijdingsvuur zal ontvangen uit Wageningen en Normandië.

Door de sponsoring van de gemeente Heerhugowaard, stichting ‘Zeg maar Hugo’, Stichting Nut en diverse sponsors is het evenement geheel GRATIS te bezoeken en wordt er een tent overkapping geplaatst, zodat bij wat slechter weer niet het programma in het water valt en kunnen de bezoekers droog staan tijdens de optredens van onder meer live bands, Ruth Jacott en Django Wagner!

Programma
Om 11.00 begint de dag met een vrijmarkt in de vorm van een rommel, – en kofferbak markt waarvoor men zich nu via deze website kan opgeven.
Om 12.00 zal zanger Joost de Vries het muzikale startschot afgeven.
Om 13.00 singer & songwriter Lianne Kenter o.a. met het mooie ‘We’ll meet again” van Vera Lynn. Zij was een brits zangeres en kreeg grote faam en bekendheid aan het oorlogsfront.
Om 14.00 worden alle grote rock hits van de afgelopen 75 jaar live gebracht door de Heerhugowaards band MAAS waar heel veel voormalig Crossbandleden in spelen. Leuk detail is natuurlijk ook dat wethouder John Does de drums bespeelt. Ondertussen wordt op het podium het bevrijdingsvuur ontvangen uit Wageningen door de HERA-lopers en de diverse legervoertuigen met de veteranen en het Zeekadettenkorps. Tevens wordt het vuur dit jaar fietsend op 4 mei opgehaald worden uit Normandië en zullen ook groots worden onthaald.
Om 15.30 komt het Nederlandstalige lied aan bod en zal de wel bekende Django Wagner zijn repertoire laten horen.
Om 16.15 zal dan the greatest hits live band Memphis de lekkerste muziek van de top 2000 gaan spelen.
Om 18.15 is de headliner aan de beurt, niemand minder dan de wel bekende zangeres Ruth Jacott! Natuurlijk zal zij het toepasselijke nummer ‘Vrede” zingen.
Tussen de acts door zal DJ Regi de muziek verzorgen voor het jongere publiek.

Verder komt er een wandeltocht langs de oorlogsmonumenten in Heerhugowaard georganiseerd i.s.m. met toerclub Omnisport en zullen zij het bevrijdingsvuur uit Normandië tegemoet fietsen tijdens een fietstocht van 75KM. Op het plein is een zg. ‘Gaarkeuken” waar als ‘tussenstop’ koffie kan worden gedronken en een lekkere tompouce met het 75 jaar bevrijdingslogo voor de deelnemers aan de tocht i.s.m. IJsclub de Draai. Uiteraard zal er horeca komen voor de inwendige mens om lekker te kunnen eten en drinken.
En zijn er diverse kinderactiviteiten zoals schminken, tattoos zetten, ponyrijden en Klaas Braak komt hoogstpersoonlijk met een kermisattractie.Vanuit het oorlogsmuseum in Medemblik vertrek een colonne van oldtimers die na een rit door de omgeving en langs de oorlog monumenten aansluitend een mooie oldtimershow doen op het stadsplein. De organisatie van Amnesty International zal er zijn en een presentatie stand inrichten.

Zet dit mooie unieke evenement nu in uw agenda!
5 Mei vrij zijn is langs komen tijdens de viering van 75 jaar bevrijding in NL op het stadsplein.

Vrij entree!

Reageren

velden met * zijn verplicht