Biografie

staandJoost de Vries treed als zanger & entertainer al ruim 25 jaar op en zingt zowel in het Engels als Nederlands en gaat van Jan Smit tot René Froger en van André Hazes tot aan zijn eigen nummers!

Joost zijn sterke punt is dan ook dat hij kan teren op een breed allround repertoire wat geschikt is voor elke leeftijd van het publiek.
Dus van feestje tot bruiloften en de grotere muziekfestivals!

Hij treed regelmatig samen op met bekende artiesten en doet dat niet allen in eigen land maar heeft ook optredens verzorgd in onder meer Oostenrijk, België, Duitsland, Spanje, Italië, en Bulgarije.

In 2009 als het landskampioenschap van voetbalclub AZ een feit is neemt hij met collega zanger Bernard Karsten een versie op van het clublied “retteketet AZ”. Met eigen middelen word het nieuwe kampioenslied “ieder weekend pret AZ” opgenomen en geboren. Dit geeft veel landelijke publiciteit (o.a. NOS sportjournaal, Telegraaf) Het nummer word dan als klap op de vuurpijl gedraaid in het AZ stadion tijdens de wedstrijden!

Het enthousiasme voor de muziek leidt dan tot meer studio-opnames. Er zijn nu in totaal 4 albums en 17 singles verschenen, en prijken er diverse liedjes op verzamel cd’s en dvd’s.

De single You’re Ok, I’m Ok komt in 2009 uit en word uitgereikt door niemand minder dan Jan Smit. In 2010 komt de single “In de zon” en word uitgereikt door Dirk Meeldijk, en haalt de finale van de “zomerkanjer 2010” bij het Hollandse Hits Forum.

De singel “in het café” word begin 2011 uitgereikt door Henk Wijngaard. Het is een lekkere kroeg meezinger die het goed doet tijdens de diverse optredens, ook deze singel is in diverse hitlijstjes terug te vinden en word nog regelmatig op diverse stations gedraaid.

In mei 2011 brengt het platenlabel L&G het vrolijke zomerliedje “in de zon” opnieuw uit, de singel wordt nu echt goed opgepakt bij alle grote radiostations. Daarnaast wint Joost als een van de eerste in het programma “Radio NL café” de trofee waar het allemaal om draait om in de playlist te komen van het populaire radiostation.

Dan komt in December 2011 een gevoelige ballad uit,
“Adieu mijn vriend”, is geschreven door de bekende zanger Frank van Etten, en wordt ondersteund door de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld. De singel gooit hoge ogen bij diverse landelijke radio stations en staat lange tijd in de playlist van RADIO NL, en weken lang in de dag top 5 en haalt vaak de 1e positie!

Vanaf dan gaat het stroomopwaarts en geeft hij diverse radio interviews bij landelijke en regionale radiostations en word gevraagd voor het Televisieprogramma “Sterrenpalet” wat uitgezonden word via TV Oranje, Tros sterren.nl en TV Ellef.

In Mei 2012 komt de zomerse knaller “Het is zo heerlijk om te dromen”, vlak daarna treed Joost op bij het zeer goed bezochte meezing feest de “RADIONL Zomertoer” in Heerhugowaard en komt hij samen met de charmante zangeres “Theresa” met een zomers duet op wat de titel “Wat een geluk” krijgt wat hoge ogen gooit bij vele radiostations in Nederland, en behaald in week 32 en 33 zelfs in de 2 Nederlandse top 30’s! (26)
Daarnaast staat de singel maar liefst 8 weken in de dagtop 5 van RADIO NL!

Augustus 2012 word Joost dan gevraagd om de stal van Storm Records en het label van Feestartiesten.nl te komen versterken, en maakt zijn opwachting tijdens de beruchte RADIONL Wintertoer in Oostenrijk tijdens de Feestweek Brixental.(Westendorf) Daarnaast wordt hij genomineerd als beste nieuwkomer van het jaar 2012, 2013 en 2014 door weekblad “PARTY” en treed hiervoor op In de Circus tent van Herman Renz in Haarlem.

Op 17 Februari 2013 is er dan een CD presentatie met met dan 15 artiesten en word het CD Album Leef & Geniet uitgereikt door de Burgemeester van Heerhugowaard. Het album telt maar liefst 12 eigen tracks!.
De singel Leef & Geniet komt uit en is een lekker uptempo en poppy rock nummer.

Joost treed op tijdens de RADIONL en TV Oranje Zomertoer in Groningen en Heerhugowaard en op de radio tijdens de RAI huishoudbeurs in Amsterdam.

In Juli 2013 komt hij dan met de cover singel “Amore” uit van Julio Iglesias waar Joost zelf een tekst op heeft geschreven.

In 2014 gaat Joost de samenwerking aan met Jeroen Dirksen producer van o.a. Thomas Berge, Frans Bauer en André Hazes. “Jij bent mooi” komt uit en komt hoog in de rotatie bij de grote stations.
En verschijnt op TV op ondermeer ZNTV, TV Oranje en Toppers van Oranje.

In Juli 2015 komt hij dan weer met een echt zomers nummer “Zing maar na” uit, waar je niet stil door blijft staan!
Met deze single komt hij binnen 2 weken op de nummer 1 positie in Belgie bij de VBRO als trotsplaat en in Nederland bij RADIONL als de Hollandse Nieuwe en bij TVOranje als Oranje kroon en bij diverse zenders als alarmschijf, kortom een mooi succes wat er mag zijn!

Dan komt de zanger met een onvervalste levenslied en smartlap ballad ‘Het eind van ons latijn’.
De single behaald de finale van de Koos Alberts Awards show in 2016 een 3e plaats.

In juni 2017 brengt hij op het platen label Rood Hit Blauw de single ‘Het is weer Zomer’ de voorloper van het nieuwe CD album ‘Passie’. In Oktober 2017 verschijnt dan zijn laatste CD Album ‘Passie” met maar liefst 18 tracks en doet het erg goed en word tot album van de week gebombardeerd bij o.a. RADIONL, VBRO België, Hollandse Hits Forum, RTV Hollands Midden en LOCOFM.

In 2018 brengt hij samen met de Dutch Steel Singers het nummer ‘In de IJmond’ dit door het 100 jarig bestaan van een groot staalbedrijf. Ook komt er een samenwerking met de NL Hip Hop groep Weerwolf en brengen ‘Laat je gaan’uit. In de dagen voor kerst komt hij dan met een eigen kerstsingle ‘Het is weer kerstfeest’.

In 2019 verschijnt de single ‘Jij en Ik’ en geeft hij op 17 november een uniek intiem concert in het poldermuseum gebouw in Heerhugowaard wat hij geheel uitverkoopt met eigen fans..
Na de corona tijd komt hij dan in op 3 juli 2022 tijdens de RADIONL Zomertoer uit met de single ‘Dit is wat ik doe!’.

Verder treed hij in 2023 op in het TV programmaToppers van Oranje en staat op de grote buhne van het
Mega Piratenfestijn in Oldebroek.

De nieuwe single zal voorjaar 2024 verschijnen en heet “Mooie Meiden”.

Voor zijn repertoire kun u hier op deze link klikken en beluisteren.

               logo